dinsdag 11 september 2012

Genieten in Giethoorn

Jullie hadden nog één verjaardagsweekend-post van me tegoed. Daarom hierbij het verslagje van mijn verjaardagsweekendje van 2011 in Giethoorn.

We hadden wederom een heel warm en zeer druk weekend uitgekozen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat we op de eerste dag van ons weekendje getuige waren van een heuse verkeersopstopping op het water.


Gelukkig hadden wij ervoor gekozen om pas de volgende dag een fluisterbootje te huren, toen het weer lekker rustig was op het water. Dit vaart toch een stuk relaxter.


Wat is Giethoorn een gezellig sfeervol plaatsje! Mooie oud-Hollandse huisjes, leuke eethuisjes en terrasjes en volop vertier in en rondom het water.


We verbleven in een gezellig hotelletje waar we na een heerlijk diner zijn ingestapt op een rondvaartbootje bij een 80-jarige man die al zijn hele leven in Giethoorn woont. Hij wist ons de mooiste verhalen te vertellen en de leukste plekjes te laten zien. Zo vaarden we langs het huisje waarin hij was opgegroeid, met het naastgelegen bakhuis waar zijn moeder de lekkerste pannenkoeken bakte. Ook de huizen van bekende Nederlanders die in Giethoorn wonen kwamen voorbij. Het was een erg leuke tour en het was tot 's avonds laat nog heerlijk vertoeven op het water.

We hebben genoten van ons weekendje in 'Hollands Venetië' en zullen er zeker nog eens terugkomen.


Liefs, Marion -x-


2 opmerkingen:

  1. Jij hebt je verjaardag in Giethoorn in ieder geval uitbundig gevierd! Ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt mij erg leuk om met zo'n fluisterbootje het water op te gaan!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohhh, daar waren wij 2 jaar geleden ook, onze laatste dag daar in de omgeving en wilden ook wel even gaan "fluisteren" ;) Maar helaas troffen we net zo'n chaos als op je 1e foto :( Dus maar van af gezien. Ik zie een goede reden om nog eens terug te gaan;)

    Groetjes José

    BeantwoordenVerwijderen