zondag 2 september 2012

Betoverend Berlijn

Mijn verjaardag ligt inmiddels weer ruim 3 maanden achter me. Hier op mijn blog heb ik laten zien dat we in het weekend na mijn verjaardag een uitstapje maakten naar Zeeuws-Vlaanderen, waar we onder meer het stadje Sluis en het gezellige Belgische Brugge bezochten.

Als herinnering aan dit leuke weekend heb ik voor mezelf onderstaande collage gemaakt.


Inmiddels is het een vaste traditie geworden om rond mijn verjaardag een weekendje weg te gaan. Aangezien het eind mei vaak lekker weer is, bevalt dit heel goed. En omdat ik van m'n lief altijd de bestemming uit mag zoeken, is zo'n weekendje eigenlijk het leukste verjaardagskado wat ik kan bedenken...

In 2009 deden we voor het eerst een 'verjaardagsweekendje'. We legden toen meteen een 8 uur durende autorit af, want ik had mijn zinnen op Berlijn gezet. Niet alleen om de stad zelf te bekijken, maar ook vanwege een wel heel bijzondere attractie in de buurt, namelijk Tropical Islands.

Wie wil er nou niet zo nu en dan ontsnappen aan de dagelijkse sleur op een tropisch strand, wandelen door het regenwoud en dineren in een Balinese tempel en dat allemaal op rij-afstand van thuis? Dat kan in Tropical Islands nabij Berlijn, waar dit alles te vinden is in een kolossale hangar die dienst deed voor de bouw van zeppelins voordat het werd gekocht door een Maleisische firma die er hele andere plannen mee had...

Het is één van de grootste gebouwen ter wereld en dat moet ook wel als je nagaat dat er een heus fantasie-eiland in huist, compleet met strand, een waterpark met kunstmatige zee, een Balinees dorp met bars, restaurants en winkeltjes, een saunapark, meditatieruimtes, een kunstmatige zon, een heteluchtballon en een regenwoud met palmbomen, orchideeëntuinen en tropische vogels.

Foto: internet, bron: http://www.architecture-view.com

Foto: internet, bron: http://www.tropical-islands.de

's Avonds kun je uitgebreid dineren in één van de vele restaurants en genieten van fantastische shows op het water. En na afloop kun je onderuit gezakt in je strandstoeltje alles nog 'ns op je laten inwerken vanonder een heuse sterrenhemel. Heerlijk toch?

We hebben dan ook genoten van ons weekendje Berlijn, waar we twee dagen op dit kunstmatige eiland vertoefden. De laatste dag bewaarden we voor de stad zelf, die natuurlijk ook zeer de moeite waard is. We bezochten de Brandenburger Tor, wandelden door het mooie stadspark en genoten van een heerlijke steak bij Asado Steakhouse.

We troffen een heel warm weekend, dus in de stad was het net zo warm als in de hal van Tropical Islands, waar het het hele jaar door 25 graden Celsius is. Dit leverde dan ook zeer zonnige plaatjes op van ons weekendje in de Duitse hoofdstad.


In m'n volgende post mijn verjaardagsweekendje van 2010, in Valkenburg.

Liefs, Marion -x-

3 opmerkingen:

 1. Het is dat het niet direct in de buurt is, anders zou ik regelmatig in de winter op dit eilandje willen zitten! Ik had er nog nooit van gehoord. Leuk dat jullie rond jouw verjaardag traditioneel een weekendje weg gaan!

  Een fijne dag en liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zo die collages.....mooi als herinnering aan een mooi weekend...liefs Ria...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meteen goeie reistips, verpakt in een sausje van mooie plaatjes;) Leuk inderdaad zo die collages!!

  Groetjes José

  BeantwoordenVerwijderen