dinsdag 21 augustus 2012

Amsterdam, Amsterdam...

... daar is van alles aan de hand...
Gisteren hebben we dan ook een bezoekje gebracht aan 's lands hoofdstad, waar het met deze zomerse temperaturen goed toeven was op de vele gezellige terrassen. Net zoals vorige maand in Brussel was ook ons bezoek aan Amsterdam het best te omschrijven als een 'bourgondische tour', maar wel één waarbij we de nodige kilometers hebben afgelegd en veel hebben gezien van deze sfeervolle stad.

Vanaf het centraal station zijn we eerst naar de Jordaan gewandeld, waar we neerstreken op een gezellig terrasje voor een lichte lunch. Daarna wandelden we rustig verder en maakten we kennis met de charmes van Amsterdam: schilderachtige grachten, fraaie monumentale gevels en gezellige bedrijvigheid in de vele winkels, restaurants en cafeetjes.
Na wat te hebben rondgeneusd in een aantal leuke kleine winkeltjes dronken we koffie aan de gezellige Prinsengracht. We wilden het Anne Frank-huis bezoeken, maar aangezien daar een erg lange rij stond besloten we dit maar voor een andere keer te bewaren. We wilden tenslotte ook nog veel andere dingen zien; zo wilde manlief natuurlijk een bezoekje brengen aan de Apple Store, dus wandelden we verder richting het Leidseplein. Eerst maar wat gedronken bij Café Mokum; het was tenslotte dorstig weer en toen naar de Apple Store. Wat een prachtwinkel is dit, gevestigd in een statig monumentaal pand.

Foto: internet, bron: schlijper.nl
De indrukwekkende glazen trap in the Apple Store
Na een hapje en een drankje bij het Sports Café op het Leidseplein wandelden we al winkelend naar de Dam, waar we (uiteraard) ook weer even een terrasje pakten. We genoten er van een verkoelend drankje, live muziek en de ondergaande zon.

Het monument op de Dam
Tenslotte wandelden we weer rustig richting het centraal station, wat door de laagstaande zon in een mooie warme gloed werd gehuld. Wederom een prachtig gebouw.

Amsterdam Centraal Station
En zo werd het weer tijd om naar huis te gaan, maar niet voordat we nog een bezoekje brachten aan Miss Marilyn Monroe. Dit keer niet in Madame Tussauds, maar in het Sex Museum op het Damrak. Dit leuke kleine museum is de moeite van een bezoekje zeker waard en was voor ons een leuke afsluiter van een mooie dag.

Miss Marilyn Monroe in het Sex Museum

Ik hoop dat jullie het leuk vonden, dit digitale 'rondje Amsterdam'. Wij hebben er in elk geval van genoten...

Liefs, Marion -x-


8 opmerkingen:

 1. Amsterdam is inderdaad een geweldige stad, ik kom er niet vaak maar vind het altijd weer genieten! Leuk dat jullie ook zo genoten hebben!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zeg !!..ja we hebben een mooie hoofdstad...die trap nog nooit gezien !!...liefs Ria...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om het eens door de ogen van 'toeristen' te zien! Mooie foto's en een leuk verhaal. Trots om een Amsterdammer te zijn. X Lucienne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om het eens door de ogen van 'toeristen' te zien! Mooie foto's en een leuk verhaal. Trots om een Amsterdammer te zijn. X Lucienne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om het eens door de ogen van 'toeristen' te zien! Mooie foto's en een leuk verhaal. Trots om een Amsterdammer te zijn. X Lucienne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n bourgondische tour lijkt mij ook wel wat!!
  Mooie foto's Marion....die trap is heel bijzonder.
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig wat is Amsterdam toch een mooie stad...Hele mooie foto's heb jij hiervan gemaakt en het wordt voor mij de hoogste tijd om er ook eens weer een bezoekje te brengen want dat is al weer een aantal jaren geleden dat ik hier in deze stad was...Ik heb er van genoten hoor !!!
  Lieve groet..ELLY.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind wel dat je het heel mooi omschreven hebt. Alsof ik een artikel in een blad lees. Op deze manier krijg je er wel zin in om een dag Amsterdam te plannen!!

  BeantwoordenVerwijderen