zondag 12 augustus 2012

Over bloggen en Brussel...

Het ene blog is het andere niet. Maar feit is wel dat er heel veel leuke blogs op het wereldwijde web te vinden zijn. Toen ik het bloggen pas ontdekt had, kwam ik al snel tot de conclusie dat er ontzettend veel leuke en interessante blogs zijn. Ik had zo een behoorlijk aantal blogs bij m'n favorieten staan en ik was in no time volger van meer dan 50 blogs. Maar natuurlijk komt het er lang niet altijd van om ook echt alles te lezen. En dan heb ik het nog niet eens over al die fantastische blogs die door mij tot nog toe onontdekt zijn gebleven! Kortom: er is eigenlijk teveel aanbod, zodat je door de bomen het blogbos niet meer ziet. Herkennen jullie dit probleem? Van het ene leuke blog val je zo weer in het andere en zo gaat het maar door totdat je uiteindelijk niet meer weet waar je ook weer begonnen was...


Ik probeer me dus niet meer gek te laten maken en het voorlopig maar te houden bij de blogs die ik nu volg (of er moet nog iets heel speciaals voorbijkomen, want je weet natuurlijk maar nooit) en me niet druk te maken over de posts die ik (nog) niet heb gelezen, maar vooral te genieten van de stukjes die ik wèl lees.

Over bloggen gesproken: jullie hebben vast wel gemerkt dat dit momenteel bij mij op een laag pitje staat. Niks ernstigs hoor, maar er zijn gewoon genoeg andere leuke dingen te doen waar ik druk mee ben. Bovendien is eindelijk de zomer aangebroken in Nederland en daar geniet ik ook zoveel mogelijk van, dus dat betekent minder uurtjes achter de computer en meer uurtjes in de tuin. Maar aangezien het nu toch wel lang geleden was, vond ik het nu toch echt weer wel 'ns tijd worden voor een nieuwe post.

In deze post wil ik het hebben over Brussel. Want wat geldt voor blogs, gaat ook op voor Brussel: het ene Brussel is het andere niet. 'Maar er is toch maar één Brussel?' hoor ik je denken. Nou, nee... Brussel is namelijk -naast de Belgische èn Europese hoofdstad- ook nog een heel lieflijke serveerster in ons favoriete restaurant. Ja, haar naam is Brussel en als wij haar zien zijn wij blij, want zij brengt met enige regelmaat de heerlijkste carpaccio's, tournedootjes en zeetongen bij ons aan tafel. Deze Brussel zal dus altijd favoriet blijven bij ons, maar wat wisten we eigenlijk van het andere Brussel, de stad van Manneken Pis? Niet heel veel... en dus vonden we het een aantal weken geleden tijd voor een bezoekje aan deze interessante stad.

De manier waarop manlief en ik steden bezoeken is in één woord te omschrijven: relaxed. Zo komt het dus, dat we altijd maar een klein deel van de stad zien (ons motto: de rest komt een volgende keer wel) en dat we vooral veel leren over de gastronomie van de stad. Natuurlijk zorgen we er wel voor dat we ten minste één belangrijke bezienswaardigheid zien, alles wat we daarbij te zien krijgen beschouwen we als een bonus. Dit keer waren er twee 'bonussen', namelijk een blik op het Atomium wat op de heenweg in de voorruit opdook en de prachtige gotische kathedraal die we zowel op de heen- als terugweg konden bewonderen. Toch leuk meegenomen, zo'n uitzicht.

Tijdens zo'n stadsbezoek maken we dus een wandelingetje van terras naar terras en laten we het lokale bier rijkelijk vloeien.  'Onze' Brussel was weliswaar niet van de partij om ons de biertjes te brengen, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door het andere Brussel. We hadden dan ook een prachtige zonnige dag uitgekozen om deze Belgische metropool te ontdekken. Hierbij een korte foto-impressie, enjoy!

Liefs, Marion -x-

5 opmerkingen:

 1. Brussel is mooi he??...wij waren in Antwerpen afgelopen week...ook mooi hoor......en ja je moet gewoon bloggen op jouw manier...dat is het allerbelangrijkste !!...ik kijk sinds het bloggen eigenlijk nooit geen tv meer.....vind dit leuker nl.....ieder zijn ding toch ???..en ja met meer dan 1000 volgers...maak ik me niet druk hoor....liefs Ria...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt helemaal gelijk hoor wat het bloggen betreft, maar persoonlijk vind ik het nog wel eens moeilijk om daar keuzes in te maken! En ik vind zoveel blogs ook zo leuk!

  We zijn een aantal jaren terug naar Brussel geweest, wij vonden het een mooie stad. Leuk dat jullie zo in de relax-stand van deze stad genoten hebben!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net als Ria kijk ik nooit meer tv sinds ik blog, nou moet ik erbij zegggen dat ik dan ook 356 blogs volg en altijd is er wel ergens een die een nieuwe post geplaatst heeft. Toto nu toe geleef ik er nog veel plezier aan.

  Manneke pis is klein he in het echt haha.

  Groetjes, Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige stad hoor en jij hebt ervan genoten, prachtig weer ook!!!
  Ja dat bloggen, heel leuk maar tijdrovend, ik bezin me af en toe en doe dan even rustig aan...lekker je eigen ding doen dat is het allerbelangrijkste.

  Lieve groet,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het ook geweldig om allerlei blogs te lezen, maar ben zo'n nerd die dan ook meent overal en altijd te moeten reageren als ik iets volg. Helaas ontbreekt dan soms de tijd en ga ik me nog schuldig voelen ook ... eigenlijk dom, maar ja;)

  Geweldige stad inderdaad Brussel! Lekker die foto van de Jupiler ook! Jammer dan dat ik geen asociaal lekkere bonbons zie;) Grapje hoor ... mooie foto's!!

  Groetjes José

  BeantwoordenVerwijderen