dinsdag 25 juni 2013

Pura vida in Costa Rica

Zoals beloofd, hierbij nog wat mooie plaatjes van onze vakantie in het groene Costa Rica. Dit land is een aanrader voor natuurliefhebbers. Je vindt er een rijke flora en fauna, imposante vulkanen en paradijselijke stranden. Alle ingrediënten om ongestoord te genieten. Of zoals de Costa Ricanen het zelf zeggen: pura vida!

Violaceous trogon

Jezus Christ lizard

Anhinga/Slangenhalsvogel

Alligator/Kaaimannetje

White ibis

Red iguana

Vulkaan Arenal

Meer Arenal

Viento Fresco Rainbow waterfall

Tortuga island

Boat-billed herons

Capuchin monkey/Capucijneraapje

Manuel Antonio National Park

Blue jeans dart frog/aardbeigifkikker

Pura vida!

Liefs, Marion -x-

2 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's hoor...wat een mooi land!

  Vanavond kwam de aardbeigifkikker tijdens het programma Life trouwens nog uitgebreid ter sprake en werd de moederkikker geprezen om haar zorg. Nadat een koppeltje elkaar na een kort paringsritueel gevonden had, werden er eitjes gelegd op een tak tussen de bladeren of mos die door de mannetjes bewaakt en verzorgd werden. Nadat de kikkervisjes waren uitgekomen, nam het vrouwtje ze één voor één op de rug en bracht ze haar kroost naar een ander water, meestal in ruimtes in planten, zoals de kelkvormige Bromelia- soorten of bladoksels. Omdat er in dit soort watertjes geen voedsel is, werden de larven gevoerd met zogenaamde voedseleitjes. Zolang als nodig kwam ze telkens terug om een voedseleitje in het water te deponeren. Daar legde ze hele afstanden voor af, want elk kikkervisje had zijn eigen ruimte (vaak allemaal in een andere hoge boom), ze werden niet samen ergens gedropt. Het was prachtig gefilmd en erg mooi om te zien! Grappig dat ik van deze kikker nog nooit had gehoord en er vanavond zowel op televisie als bij jou iets over gezien en gelezen heb.

  Wat een verhaal zo laat op de avond ;-)! Voor zo meteen...slaap lekker!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie Ingrid, wat een mooi verhaal! Ik ben meteen op zoek gegaan naar de docu en heb 'm inmiddels ook gezien. Prachtig hè, wat een presaties voor zo'n beestje. Ze zijn echt maar piepklein en je verwacht niet dat ze zulke afstanden afleggen. Ik vond het heel leuk om te zien!
   Groetjes, Marion

   Verwijderen